sunnuntai 9. helmikuuta 2020

Viherkasvit: Limoviikuna

Viherkasvi-innostus puraisi. Tänään olen ottanut käsittelyyn limoviikunan. Se on ollut meillä vähän unohdettu kasvi, joka asustaa poikien huoneen kirjoituspöydällä. Välillä se on pudottanut melkein kaikki lehdet, mutta sitten yhtäkkiä saattaakin tulla paljon uusia lehtiä. Nytkin näyttää olevan uusia lehtiä tulossa, varmaankin kun on alkanut olla niin paljon valoisampaa.
Limoviikunan hoito:

Limoviikuna tarvitsee lämpöä ja riittävästi valoa. Talvella kun valoa on vähemmän, hieman alhaisempi lämpötila olisi sille hyväksi. Noin 18-asteinen huone olisi sille ihanteellinen.

Limoviikunan voi siirtää kesäksi ulos, kunhan yöllä ei ole liian kylmää.

Limoviikuna tarvitsee paljon vettä. Sitä kannattaa kastella kerralla kunnolla ja antaa pintamullan hieman kuivahtaa ennen seuraavaa kastelukertaa. Se pitää kosteasta ilmasta, joten suihkepullolla suihkuttelu on sille hyväksi. Sitä voi välillä myös suihkutella ihan kunnolla.

Maaliskuusta syyskuuhun limoviikunalle on hyvä antaa lannoitetta kasteluveden mukana.

Limoviikuna ei tarvitse kovin suurta ruukkua. Istuta uuteen ruukkuun vasta sitten, kun vanha ruukku on täynnä juuria.

HUOM! Limoviikuna on allergisoiva kasvi, ja sitä ei suositella astmaatikoille ja allergikoille. Kasvin leikatusta oksasta tihkuva neste saattaa ärsyttää ihoa, joten sitä kannattaa käsitellä hanskat kädessä.

Limoviikuna suihkussa :D

Ei kommentteja:

Meidän itsenäisyyspäivä

 Hyvää itsenäisyyspäivää! ❄ Me vietetään itsenäisyyspäivää täällä V:n luona, olen iloinen kun ollaan kaikki koolla. 😊 Eilen tein puolukkajä...